Vai tiek piedāvāts līzings riepu iegādei?

2019. gada 14. novembris

Salīdzini un izvēlies kredītu

Visi kredītu piedāvājumi vienuviet

Norādiet nepieciešamo summu (EUR):

Aizpildot anketu, Jūs neuzņematies nekādas saistības.

Situācija uz Latvijas ceļiem visu laiku mainās: ziemā ir vieni apstākļi, vasarā – kardināli citi. Automašīnas riepai vienmēr ir jāatbilst dabas izaicinājumiem un mūsu ceļiem. Un šāda fona riepas kredītā vairs nešķiet dīvains piedāvājums. Lai saglabātu drošību, nereti arī dzīvību, katrai jūsu auto riepai ir jābūt lieliskā stāvoklī. Ja veca riepa kļuvusi nederīga, tā apdraud automašīnu un arī jūs.

Neatkarīgi no tā, vai jums šobrīd vajadzīgas vasaras riepas, vissezonas vai ziemas riepas, piemērotas preces piemeklēšana prasa sagatavošanos.

Jūs varat teikt, ka “manas riepas ir kārtībā!”, bet tās vienmēr ir jāpārbauda. Vismaz tāpēc, ka tehniskās apskates laikā kontroles dienesta darbinieki pārbauda protektora dziļumu. Ja lietošanas laikā riepa ir pārāk stipri nodilusi, tad darbinieka iespējamā rīcība – nedot jums uzlīmi ar atļauju pārvietoties pa ceļiem. Jau iepriekš apmeklējiet savu servisu un precizējiet, vai visas jūsu riepas varēs iziet tehnisko apskati.


Turklāt ziema izvirza paaugstinātas prasības, un ja riepa tām neatbilst, tad jūs pakļaujat mašīnu un sevi briesmām. Vasarā prasības ir zemākas, bet riepai tomēr ir jāatbilst esošajiem standartiem. Atlaide šajā jautājumā nav pieļaujama! Tāpēc rekomendējam jau iepriekš sekot līdzi, vai veikalā netiek gatavota atlaide jaunajai riepai un vai jums būs iespēja to vajadzīgajā brīdī iegādāties. Un tas ir jādara vēl pirms ziemas atnākšanas, kad visi steigsies pirkt un mainīt riepas.

Pakalpojumu piedāvājums šajā tirgū ir milzīgs un vienmēr ir grūti saprast, kas konkrēti jums ir vajadzīgs: riepas ar radzēm vai augsto tehnoloģiju protektoru? Vissezonas riepas vai katrai sezonai atsevišķas? Dārgas vai lētas? Pirkt tagad vai gaidīt, kad tiks piedāvāta atlaide?

Atkarībā no izmantošanas iespējamais variants ir mainīt auto riepas vai nu pa pāriem, vai visas četras uzreiz. Ja pērkat uzreiz 4 riepas, prātīgi meklēt tās par pievilcīgu cenu, skatīties, vai tiek piedāvāta atlaide.

Jebkurā gadījumā pilns komplekts nozīmēs arī papildus izdevumus. Ja plānojat iegādāties riepas, bet negribat iedragāt savu budžetu, varat sadalīt slodzi un auto riepas iegādāties līzingā, pie viena arī noformēt līzingā riepu diskus (ja vecie ir ieliekti vai zaudējuši savu pievilcību).

Aiz loga ziema vai vasara, kredītu riepu iegādei var saņemt samērā ātri un vienkārši. Divu līdz četru riepu aptuvenā cena ir no 100 līdz 1000 eiro. Šādu kredītu var izsniegt kompānijas, kas nodarbojas ar ātrajiem kredītiem, kā arī līzinga kompānijas.

Ja jūsu auto riepām būs atlaide, varēsiet kārtīgi ieekonomēt. Bet kredīts ļaus papildus sadalīt finansiālo slodzi uz vairākiem mēnešiem. Vidēji līzings tiek noformēts uz 1-6 mēnešu termiņu.

Pārbaudot mašīnu un izvērtējot riepu iegādes nepieciešamību kredītā, pievērsiet uzmanību diskiem un akumulatoram. Iespējams, jūsu akumulators ir nolietojies un pastāv risks, ka tas ziemā nosēdīsies. Jūs nevarēsiet iedarbināt mašīnu sala laikā. Kredītā iespējams iegādāties arī jaunu akumulatoru. Jūs varēsiet noformēt to kā pilnu automašīnas apkopes pakalpojumu komplektu.

Ziemas riepas: vai ir vērts pirkt ziemas riepas?


Riepa un tās izvēle – tas ir tas, kam, iestājoties ziemai, ir jāpievērš īpaša uzmanība. Kad snieg, uz ceļiem ir ledus, ziema sola ne tikai skaistumu, bet arī iespējamu risku. Izmantojot vecas, nodilušas riepas, jūs riskējat ar savu un citu cilvēku veselību.

Ziema, no vienas puses, tās ir atlaides praktiski jebkurai precei veikalā. No otras puses, ziema ir pārbaude autovadītājiem. Tie ir ne tikai grūti izbraucami ceļi, bet arī piedāvājums iegādāties labas riepas, kas dāvās drošību un stabilitāti uz šosejas.

Ziemas laikā ir jāseko līdzi visām auto daļām. Labi, ka gandrīz vienmēr tiek piedāvāta atlaide tai vai citai precei: atlaide diskiem, atlaide riepām, atlaide akumulatoriem. Ja jums ir nepieciešams iegādāties visu un uzreiz, tad aizdomājieties par iespēju noformēt kredītu uz nelielu termiņu. Tā būs vieglāk pārdzīvot izaicinājumus uz ceļiem ziemas laikā, kā arī saglabāt budžetu, lai iegādātos dāvanas tuviniekiem.

Visu taču neieguldīsi mīļotajā automašīnā, vai ne? Labāk noteikt termiņu un investēt tajā pakāpeniski.

Kas ir jādara, lai iegādātos riepas kredītā?

Vispirms ir jānosaka, kāda riepa jums ir vajadzīga un kādā daudzumā. Katrai automašīnai ir ieteicamie izmēri, piemēram, R15, R16. Pēc tam atrodiet veikalus, kur tiek pārdotas dažādas auto preces, tai skaitā riepas. Salīdziniet cenas dažādās tirdzniecības vietās, pārbaudiet, vai tiek piedāvātas atlaides un īpaši nosacījumi. Pārliecinieties, ka prece ir pieejama. Veikalā var tikt organizētas sezonas izpārdošanas: ziemā tās būs Ziemassvētku atlaides; vasarā – Līgo svētku atlaides; rudenī populāra kļūst Melnā piektdiena; bet pavasarī – atlaide par godu sezonu maiņai.

Turklāt arī serviss, kurā veicat mašīnas apkopi, var piedāvāt jums riepu iegādes un uzglabāšanas pakalpojumus. Dažos gadījumos jūs varat noformēt darījumu uz vairākiem gadiem un jums būs atlaide iegādei vairumā.

Tāpat jūs varat uzreiz pārbaudīt, vai veikals piedāvā kredītu riepu iegādei. Dažos gadījumos veikals pats piedāvā nomaksu. Citreiz tas piesaista līzinga kompānijas no malas. Tās izsniegs jums kredītu, un jūs varēsiet iegādāties auto riepas. Novērtējiet katras kompānijas piedāvājumu, pirms pieņemat gala lēmumu.

Ziema un vasara pieprasa dažādu noskaņojumu. Jūs varat noformēt kredītu disku iegādei, lai aizdzītu mašīnu uz riepu montāžu vai servisu, iegādātos jaunu akumulatoru. Riepu diski līzingā – tas ir veids kā padarīt jūsu mašīnu skaistāku. Pateicoties labiem diskiem, automašīna izskatās jaunāka.

Iespējamais kredīts, uz kuru jūs varat pretendēt, ir atkarīgs no kompānijas, kurā ņemat naudu, no jūsu kredītvēstures. Vidēji varat cerēt uz 200-3000 EUR. Ja tiks piedāvāta atlaide akumulatoriem, kā arī diski un riepas tiks piedāvāti par izdevīgu cenu, jūs varat noformēt līzingu uzreiz visam.

Vienmēr novērtējiet servisu, kuru piedāvā kompānija. Varat palasīt atsauksmes internetā un novērtēt pakalpojumu spektru.

Līzings tiek izsniegts uz 1-6 mēnešiem. Pieteikuma izskatīšanas laiks ir aptuveni 30 minūtes. Jūs varat aizņemties naudu precei ar pilnu cenu vai tai, kurai tiek piedāvāta atlaide. Turklāt dažas kompānijas pirmajam kredītam piedāvā īpašus nosacījumus: atlaidi komisijas maksai vai samazinātas procentu likmes. Pretendentam uz kredītu ir jābūt vismaz 18 gadus vecam (jāuzrāda pase vai ID karte), jāiesniedz apliecinājums par pastāvīgiem ienākumi. Kompānija izskatīs dokumentus un pieņems lēmumu. Saņemt naudu un/vai preci automašīnai varēs tikai tas cilvēks, uz kura vārda noformēts kredīts.

Vienmēr novērtējiet savas iespējas atgriezt kredītu un iepazīstieties ar izmantošanas noteikumiem. Pat laba atlaide nav iemesls uzņemties nepanesamu nastu. Vienalga, vai aiz loga ir ziema, vasara, rudens vai pavasaris, jūs vienmēr jutīsieties drošībā. Līzingā noformētā riepa vai riepa, kas tiek piedāvāta ar atlaidi, pasargās jūs ne sliktāk par riepu, kas nopirkta uzreiz un par pilnu cenu.

Lai jums labs ceļš!

Kontaktinformācija

Mazā Krasta iela 83, Rīga +371 25 42 99 42