Ikgadējais statistikas tops par darba devēju popularitāti

2020. gada 15. aprīlis

Salīdzini un izvēlies kredītu

Visi kredītu piedāvājumi vienuviet

Norādiet nepieciešamo summu (EUR):

Aizpildot anketu, Jūs neuzņematies nekādas saistības.

Lūk, kas ir noskaidrojies, pateicoties šiem ilgtermiņa novērojumiem: vispopulārākais un pieprasītākais darba devējs Latvijā jau otro gadu pēc kārtas ir Swedbank. Savukārt viena no telekomunikāciju kompānijām ar nosaukumu “Bite Latvija” 2019.gadā būtiski kāpinājusi savas pozīcijas, 365 dienu laikā pakāpjoties par 32 pozīcijām. Un tieši tāpēc tai tika piešķirts tituls “2019.gada attīstība”.

Pievēršot uzmanību valsts pārvaldes darba devēju sektoram, tad šeit jau otro gadu pēc kārtas netiek piešķirti nekādi tituli, jo neviens no tiem neiekļūst pat 50 labāko darba devēju skaitā. Sastādot labāko uzņēmumu TOP, pēc bijušo darbinieku domām, pirmo vietu atkal ieņēma Swedbank: tā bijušie darbinieki nespēja noslēpt, ka tieši šī darbavieta viņiem joprojām paliek potenciāli vispievilcīgākā.

Pēc aģentūras domām, kas sastādījusi šo topu, par labākajām darbavietām parasti kļūst kompānijas, kas aktīvi attīsta savu iekšējo kultūru un cītīgi strādā pie savas reputācijas kā klientu, tā darbinieku priekšā. Citiem vārdiem sakot, pirmās vietas vienmēr ieņem korporācijas, kurām ir vispusīgs pievilcīgs tēls. Šo likumsakarību var skaidrot ar to, ka šādas kompānijas darbojas perspektīvā, to pastāvīgais mērķis ir ilgtermiņa attīstība. Visi to pūliņi ir vērsti uz to, lai pilnveidotu savus biznesa mehānismus un padarītu tos maksimāli vienkāršus un ērtus, bet no tā iegūst pilnīgi visi iesaistītie dalībnieki. CV-Online Latvia vadītājs atzīmēja, ka par labākajām darbavietām potenciālie darbinieki uzskata tās kompānijas, kurās ne tikai radīti visi komfortabla darba nosacījumi, bet pastāv arī izaugsmes iespējas. Turklāt iespējai attīstīties visiem darbiniekiem būtu jābūt vienādi pieejamai.

Lai veiktu balsošanu un izvēlētos vispopulārāko darba devēju, tika ņemti vērā visi biznesa sektoru dalībnieki, kas izvēlēti uz noteiktu faktoru pamata. Finanšu jomā jau astoto gadu pēc kārtas līderpozīcijas ieņem Swedbank, tāpēc 2019.gada topā tā ieguvusi 2 titulus. Loģistikas un pārvadājumu sektorā līdere atkal izrādījās aviokompānija AirBaltic. Tirdzniecības segmentā uzvarēja Circle K Latvija, telekomunikācijās un IT – Latvijas Mobilais Telefons.

AS Latvenergo un AS Grindeks – divi visspēcīgākie uzņēmumi, starp kuriem notika īsta cīņa par labākā darba devēja titulu ražošanas sektorā. Par uzvarētāju kļuva uzņēmums Latvenergo, kam šo titulu izdodas izcīnīt jau septīto gadu pēc kārtas – 7 gadus tas tiek uzskatīts par labāko darba devēju ražošanas sektorā. Arī sabiedriskās ēdināšanas jomā nekas nav mainījies, tāpēc līderis 2019.gadā atkal kļuvis uzņēmums Lido.

Labākie darba devēji reģionos:

• Kurzeme - Ventspils naftas termināls,

• Latgale - Latvijas maiznieks,

• Vidzeme - Cēsu alus,

• Zemgale - Virši-A, pirmo reizi monitoringa laikā šis darba devējs ir kļuvis par labāko, nomainot iepriekšējo līderi.

Visi statistikas dati, uz kuru pamata tika izveidots tops, ņemti laika periodā no 2019.gada 2.decembrim līdz 2020.gada 26.janvārim. Pētījuma gaitā piedalījās 11 369 respondentu no visas Latvijas teritorijas.

Kontaktinformācija

Mazā Krasta iela 83, Rīga +371 25 42 99 42