Kā gūt panākumus kompānijai, kas darbojas lauksaimniecības jomā?

2020. gada 11. augusts

Salīdzini un izvēlies kredītu

Visi kredītu piedāvājumi vienuviet

Norādiet nepieciešamo summu (EUR):

Aizpildot anketu, Jūs neuzņematies nekādas saistības.

Ja esat veiksmīgs lauksaimnieks vai tikko esat uzsācis savu lauksaimniecības biznesu, tad diez vai jūs atteiksieties no jaunas tehnikas! Lauksaimniecības tehnikas, tāpat kā cita transporta pilnveidošana nestāv uz vietas, tā kļūst daudz pievilcīgāka, funkcionālāka, mūsdienīgāka, augsti tehnoloģiska.

Kvalitatīva tehnika lauksaimniecības kompānijā – tas ir ekonomiska biznesa garants . Pilnīga vai daļēja darba automatizācija, kuru nodrošina šis tehnikas veids, būtiski ekonomē uz darba apmaksu, bet iegūtais produkts, piemēram, graudi būs daudz kvalitatīvāki. Arī apstrādes un ievākšanas rezultātā iegūtais atkritumu daudzums ir minimāls, tāpēc jūs ieekonomējat divkārt.

Mūsdienās uzsākt biznesu lauksaimniecības jomā ir tikpat kā neiespējami, ja nav nepieciešamās tehnikas un pārstrādes aprīkojuma. Tāpēc, ja gribat, lai jūsu uzņēmums uzsāktu strauju attīstības ceļu – izmantojiet finansēšanas piedāvājumu, precīzāk sakot, kredītu, jo savākt tik lielu summu uzreiz visa nepieciešamā iegādei ir tikpat kā neiespējami.

Kāds mēdz būt lauksaimniecības finansējums?

Noformēt kredītu lauksaimniecības attīstībai iespējams dažādiem mērķiem, atkarībā no tā, kas jums ir nepieciešams. Var arī uzreiz saņemt vairākus finansēšanas veidus. Viens no populāriem Latvijas kreditoriem šim mērķim ir izstrādājis veselu kredītu klāstu, kas paredzēti:

• Tehnikas un aprīkojuma iegādei.

• Transporta iegādei.

• Zemesgabalu iegādei.

• Būvniecībai.

• Apgrozāmiem līdzekļiem.

• Degvielas, sēklu, mēslojuma, minerālvielu iegādei.

Atkarībā no finansējuma apmēra (piemēram, sēklu un mēslojuma iegādei vajadzēs mazliet mazāk nekā tehnikas un aprīkojuma iegādei), kredītkompānija izdala kredītu, līzinga un mikrokredītu piedāvājumus. Lauksaimniecības kompāniju īpašniekiem būs 2 finansējuma saņemšanas metodes tehnikas iegādei: līzings vai kredīts.

Tehnikas apdrošināšana

Neskatoties uz to, ka tehnika var būt kā jauna, tā arī lietota, vienmēr pastāv risks, ka tā salūzīs. Ja gribat būt pārliecināts par saviem gaidāmajiem izdevumiem, precīzāk sakot, par to kompensāciju, veiksmīgs bizness nav iespējams bez apdrošināšanas. Tāpat vienmēr pastāv risks, ka jums var iestāties finansiāli grūti laiki un jūs nevarēsiet apmaksāt kredītu. Šajā gadījumā jums varēs palīdzēt arī apdrošināšana.

Noformēt apdrošināšanas polisi iespējams pat, nenoformējot kredītu tehnikai. Ja gribat apdrošināt sevi pret neparedzamām situācijām agrārajā biznesā, vairākumā finanšu kompāniju jūs varēsiet saņemt jebkādu apdrošināšanas polisi.

Kādu lauksaimniecības tehniku var nopirkt kredītā?

Traktoru tehniku, piekares aprīkojumu, IT aprīkojumu, kas paredzēts kompānijas attīstībai, instrumentus un daudz ko citu.

Kādi dokumenti ir jāiesniedz tehnikas iegādei kredītā?

• Jāaizpilda pieteikums un jānosūta tas online.

• Tās personas pases vai cita personu apliecinoša dokumenta kopija, kurai ir paraksta tiesības kompānijā.

• Dokuments, kas apliecina, ka personai, kas vērsusies bankā pēc kredīta, ir paraksta tiesības.

• Finanšu dokumenti (bilance) ar detalizētu ienākumu un izdevumu posteņu atšifrējumu.

• Finanšu dokuments par pēdējo gadu pārskata veidā ar detalizētu ienākumu un izdevumu posteņu atšifrējumu.

Kas ir jādara, lai saņemtu kredītu?

1. Jāaizpilda online pieteikums vai jāvēršas pēc konsultācijas.

2. Jāsaņem bankas lēmums reizē ar kredīta vai līzinga piedāvājumu.

3. Ja uz saņemto piedāvājumu atbildēsiet pozitīvi, pavisam drīz ar jums sazināsies bankas darbinieks, lai saskaņotu līzinga vai kredīta noformēšanas nianses.

4. Līguma parakstīšana, ķīlas noformēšana, naudas saņemšana.

5. Nodrošinājuma reģistrēšana.

Kredītā vai līzingā saņemtā nauda ienāks jūsu uzņēmuma kontā ne vēlāk kā pēc 3 dienām.

Līzings vai kredīts?

Ja esat nolēmis atjaunot tādu tehnikas kategoriju, kuru var noformēt arī līzingā, tad banka vai cits kreditors noteikti izteiks jums arī līzinga piedāvājumu. Šī procedūra no kredīta atšķiras ar samazinātu cenu, bet, atmaksājot pilnībā visu, jūs varēsiet kļūt par līzingā izmantotā aprīkojuma pilnvērtīgu īpašnieku.

Galvenās kredīta atšķirības no līzinga:

• Līzinga finansējums ir lielāks par kredītu, šeit ir noteikts minimālais limits, mazāku summu par to nav iespējams saņemt.

• Atmaksas periods var būt ļoti dažāds abos piedāvājumos.

• Līzingā nodrošinājums ir izmantojamā tehnika, kredītā – citi resursi vai galvojums.

• Līzings nav iespējams bez pirmās iemaksas, kredītam tas nav obligāts nosacījums.

• Līzinga procentu likme ir vairākas reizes mazāka par kredīta procentu likmi.

• Kredītam ir maksimālais limits; ja tāds ir līzingā, tas ir daudz augstāks.

• Apdrošināšana – izvēloties līzingu, jums nāksies noformēt apdrošināšanas polisi daudz vairāk riskiem, nekā noformējot kredītu.

Kā kredīta noformēšanas procesu padarīt vienkāršāku un ātrāku?

1. Izmantot kredīta kalkulatoru, lai uzreiz saņemtu atmaksas grafiku.

2. Vērsties pie kredītu brokera.

3. Izmantot ērtu finanšu platformu kredīta noformēšanai tehnikai, lai saņemtu visoptimālāko kredīta vai līzinga piedāvājumu.

Kontaktinformācija

Mazā Krasta iela 83, Rīga +371 25 42 99 42