Aizņēmums 15 minūšu laikā: izdevīgi vai parādu verdzība

2020. gada 16. aprīlis

Salīdzini un izvēlies kredītu

Visi kredītu piedāvājumi vienuviet

Norādiet nepieciešamo summu (EUR):

Aizpildot anketu, Jūs neuzņematies nekādas saistības.

Ja runa iet par kredītu skaidrā naudā, tas nozīmē, ka nauda jums ir nepieciešama steidzami, un jums nav laika izvēlēties aizņēmēju. Ja tas tā nebūtu, jūs mierīgi varētu pretendēt uz izdevīgākiem aizņēmuma nosacījumiem bankā, sniedzot ziņas par sevi un par to, kur gribat tērēt līdzekļus. Bet gadījumā ar kredītu skaidrā naudā ir jārīkojas nekavējoties. Un, neskatoties uz nereti paaugstinātajām procentu likmēm šādiem aizņēmumiem, abas puses paliek apmierinātas: aizņēmējs atrisina savas finansiālās problēmas, kreditors saņem peļņu.

Kas vēl ir jāzina par kredītiem skaidrā naudā, lai izmantotu šo piedāvājumu ar minimāliem zaudējumiem budžetā?

Kā izskatās aizņēmums skaidrā naudā?

Parasti kredīti skaidrā naudā tiek noformēti ātri ar online pieteikuma, online izskatīšanas palīdzību. Lai saņemtu kredītu skaidrā naudā, jums ir jāuzrāda pase un bankas kartes numurs, uz kurieni tiks pārskaitīti līdzekļi. Viss saņemšanas process, sākot no pieteikuma iesniegšanas, beidzot ar naudas ieskaitīšanu jūsu kontā, aizņem 15-60 minūtes. Spriežot pēc šī perioda ilguma, ir skaidrs, ka jūsu maksātspēju nepārbaudīs, izņēmums var būt tikai situācija, ja esat iekļauts kredītorganizāciju klientu bāzes melnajā sarakstā. Tad jums diez vai tiks piešķirts kredīts skaidrā naudā pat mikrofinanšu organizācijā. Turklāt par tik plašām iespējām, ka kredītu skaidrā naudā var saņemt pilnīgi ikviens, jūs nāksies samaksāt ar paaugstinātu procentu likmi visa atmaksas perioda laikā. Tāpēc, ja neesat varējis iztikt bez šāda aizņēmuma un esat to noformējis, pacentieties to atmaksāt pēc iespējas ātrāk, pārmaksājot minimālu procentu likmi.

Kredīti skaidrā naudā ļoti bieži kļūst neatdodami, un, vadoties pēc statistikas, katrs trešais klients, kas saņēmis ātro aizņēmumu, neatgriež kreditoram naudu. Par šādu kredīta neatgriešanu jums nāksies maksāt visu atlikušo mūžu, jo šis fakts no jūsu kredītvēstures nekur nepazudīs. Nākamajā reizē, kad steidzami būs nepieciešama nauda, neviens kreditors negribēs jums palīdzēt un riskēt ar savu kapitālu.

No otras puses, jūs arī pats varat kļūt par šāda aizņēmuma upuri, jo, noformējot online kredītu, jūs visbiežāk neredzat kreditoru un nevarat 100% būs pārliecināts par to, uz kādiem nosacījumiem esat parakstījies. Negodprātīgi kreditori meklē jebkuras “spraugas” likumdošanā. Rezultātā to negodīgums var izvērsties mainītos kredīta nosacījumos, sodos un komisijas maksās. Bet par to jūs uzzināsiet tikai kredīta atmaksas procesā.

Gandrīz ikviens kreditors piedāvā saņemt kredītu skaidrā naudā (ja vēršaties pie viņa pirmo reizi) bez procentu likmes. Tas nozīmē, ka jums ir iespēja vienkārši saņemt naudu kredītā bez maksas par finanšu pakalpojumu. Šādu iespēju nepiedāvā tikai Vivus.lv un Credit24. Vēl viens populārs kreditors Latvijā MOGO atļauj saviem klientiem pirmos 3 mēnešus neveikt nekādus kredīta maksājumus, bet pie atmaksas ķerties tikai, sākot ar 4.-to mēnesi.

Kad izlemsiet vērsties pie šīm finanšu kompānijām otro vai trešo reizi, esiet gatavs tam, ka nāksies pārmaksāt. Bet, ja pagaidām jūs neesat vērsies pēc naudas pie kāda no norādītajiem kreditoriem, varat izdevīgi izmantot iespēju saņemt bezmaksas aizņēmumu skaidrā naudā.

Par ikmēneša likmi

Saņemot aizņēmumu skaidrā naudā tikai, uzrādot pasi, jums ir jāsaprot, ka par šādu ātrumu un vienkāršību jums nāksies samaksāt. Arī pats kreditors grib, lai jūs pilnībā samaksātu par tā paaugstinātajiem riskiem. Vadoties no tā, ka katrs trešais kredīts skaidrā naudā paliek neatmaksāts, visi kreditora zaudējumi gulstas uz pārējo aizņēmēju pleciem. Citiem vārdiem sakot, jums un citiem godprātīgiem klientiem nāksies atgriezt arī tos zaudējumus, kurus banka cietusi neatgriešanas rezultātā.

Saņemt naudu bez izziņām no darba vietas, galvotājiem un ķīlas – tas ir maksimāli ērti ikvienam. Bet par šo komfortu jums nāksies samaksāt. Aptuvenā kredītu atmaksas likme bankā svārstās 1,6-2,5% robežās mēnesī jeb 20-30% gadā. Ātrajiem kredītiem skaidrā naudā šie skaitļi palielinās 5-10 reizes. Šāda kredīta aptuvenā cena mēnesī jums izmaksās 10% no summas, kuru saņēmāt kredīta veidā. Bet tie nav precīzi skaitļi, jo aizņēmuma cena būs atkarīga arī no kredīta summas un tā atmaksas termiņa. Šādas kreditēšanas nosacījumus ļoti bieži neizdodas izanalizēt, jo katram kreditoram ir noteiktas īpatnības, piemēram, minimāla likme, bet augsta komisijas maksa vai dārga apdrošināšana, toties nav noformēšanas maksa. Saprast, kas ir izdevīgāk, bieži šķiet neiespējami. Tāpēc, ja ir iespēja izmantot kredītu kalkulatoru, aprēķiniet uzreiz vairākas programmas un izvēlieties vispiemērotāko.

Uz cik lielu kredītu skaidrā naudā iespējams pretendēt?

Parasti šādi aizņēmumi skaidrā naudā palīdz saņemt nelielu naudas summu. Bieži tā ir laba metode kā iegādāties mājas tehniku vai apmaksāt neparedzētus izdevumus pirms darba algas saņemšanas, apmaksāt ārstēšanu, iegādāties pēdējā brīža ceļojumu, segt mācību izdevumus. Šādas nelielas summas bieži tiek salīdzinātas ar kredītkartēm, jo uz kartes tiek piedāvāts aptuveni tikpat liels līdzekļu limits. Pirmo reizi vēršoties pie kreditora, nevajag cerēt uz maksimāli iespējamo summu, jo tādu jūs varēsiet saņemt tikai nākamajās reizēs ar nosacījumu, ka pirmais aizņēmums tiks kārtīgi atmaksāts saskaņā ar apstiprināto grafiku.

Kontaktinformācija

Mazā Krasta iela 83, Rīga +371 25 42 99 42