3 padomi dāvās jums lielisku noskaņojumu uz Ziemassvētkiem

2020. gada 14. decembris

Salīdzini un izvēlies kredītu

Visi kredītu piedāvājumi vienuviet

Norādiet nepieciešamo summu (EUR):

Aizpildot anketu, Jūs neuzņematies nekādas saistības.

Rezultātā steigā mēs tērējam vairāk kā ieplānots: pērkam vairāk un par paaugstinātu cenu. Šobrīd līdz Ziemassvētkiem ir palicis mazāk par mēnesi, jums vēl ir laiks izplānot pirkumus. Jo vairāk tāpēc, ka savlaicīgs šopinga grafiks karantīnas ierobežojumu režīmā kļūs par optimālu un izdevīgu risinājumu. Lai jūsu Ziemassvētki noritētu bez steigas un liekas emocionālās spriedzes, mēs nolēmām padalīties ar 5 rekomendācijām, kas papildus pasargās jūs no liekiem tēriņiem un ieekonomēs ģimenes budžetu.

Padoms Nr.1 Pērciet online

Dažādas tematikas veikalu apmeklēšana var atņemt jums pārāk daudz laika, turklāt jums nāksies patērēt milzum daudz enerģijas. Racionālāk būtu pietaupīt savus spēkus un laiku, kā arī veselību, un visus nepieciešamos pirkumus veikt online. Latvijas un ārvalstu veikalu preču sortiments ne ar ko neatšķiras no stacionāriem tirdzniecības punktiem, toties attālums ir pavisam nemanāms: pāris klikšķu ar peli un pirkumi ir jau ceļā! Šādam šopingam jums būs nepieciešams tikai internets. Bet ņemiet vērā, ka Covid-19 dēļ šogad interneta veikali ir maksimāli pieprasīti, tāpēc arī šeit iepērcieties savlaicīgi: lielās pasūtījumu plūsmas dēļ piegāde var kavēties. Dāvanas pērciet plānveidīgi un tad decembrī jūs nejutīsiet finansiālas grūtības. Sadaliet visa nepieciešamā iegādi vismaz uz 2 mēnešiem: novembri un decembri.

Ja jums nav pietiekami daudz līdzekļu dāvanu iegādei, pārskatiet nepieciešamo pirkumu sarakstu, iespējams, kaut kādas lietas varēsiet izslēgt. Vai arī noformējiet nelielu online kredītu, bet tikai ar pilnu pārliecību, ka varēsiet atgriezt naudu tuvākajā laikā.

Padoms Nr.2 Izmantojiet atlaides un ekonomējiet

Pirmssvētku sezona vienmēr piedāvā atlaides un akcijas, tāpēc, ja sekosiet līdzi konkrētam zīmolam tā lapā vai sociālajos tīklos, tad saņemsiet visas iespējas iegādāties vajadzīgo preci par pievilcīgu cenu.

Steiga nekad nenovedīs jūs pie ekonomijas, tāpēc dāvanu iegāde tuviniekiem un radiniekiem decembrī – tie ir pārpildīti veikali un kavējumi pasta un piegādes dienestu darbā. Ja sastādīsiet visa nepieciešamā sarakstu un sadalīsiet šo preču iegādi uz vairākiem mēnešiem – decembra mēnesī izjutīsiet lielu finansiālo atvieglojumu. Bet varbūt jūs esat pietiekami radošs cilvēks un mīlat nodarboties ar hand-made? Tad kāpēc gan neizgatavot dāvanas savām rokām un vienlaikus ieekonomēt?

Padoms Nr.3. Kā droši iepirkties interneta veikalos

Jūs vienmēr varat veltīt dažas minūtes, lai pārbaudītu interneta veikala uzticamību, bet jebkurā gadījumā šādās platformās nedrīkst ievadīt savas bankas kartes informāciju. Un tā, dažas metodes, kā pārbaudīt interneta veikalu:

• Reālisms – attiecieties skeptiski pret veikaliem, kas piedāvā preci par ļoti zemu cenu, visdrīzākais, tā ir krāpniecība.

• Pārbaudiet veikala reģistrāciju Uzņēmumu reģistrā. Ja tirdzniecības laukums ir parasta fiziska persona, jūs nevarēsiet izmantot patērētāja tiesības vai vērsties Patērētāju tiesību aizsardzības centrā.

• Vai ir sniegta detalizēta informācija par pārdevēju? Ja interneta veikals ir uzticama kompānija ar labu reputāciju, tad tās lapā jūs noteikti atradīsiet kontaktinformāciju un uzņēmuma adresi.

• Iespēja atgriezt preci. Veikala tīmekļa vietnē ir jābūt precīzi aprakstītai darījuma veikšanas norisei, tai skaitā arī preces atgriešanas noteikumiem. Ja pārdevējs pārkāps darījuma nosacījumus vai pirkums netiks veikts, jūs varēsiet pieprasīt, lai līdzekļi tiek atgriezti.

• Izvēlieties interneta veikalus, kas piedalās programmā Droši pirkumi internetā.

• Pirms pirkumu apmaksas ar bankas karti, pārbaudiet, vai tā ir derīga un vai kontā pietiek līdzekļu. Tāpat pārbaudiet, vai šis veikals nav iekļauts aizdomīgo veikalu sarakstā: pārkāpumus veikalu darbā var atrast Patērētāju tiesību aizsardzības centrā.

Bet varbūt jūs gribēsiet dāvināt nevis lietas, bet emocijas? Jo tas nav sliktāk kā jebkura cita dāvanu un ir lieliska alternatīva. Draugu un tuvinieku lokā noteikti rodas siltas izjūtas un emocijas, tiek radīta komfortabla un mājīga atmosfēra. Savākties kopā iespējams pat, neapmeklējot sabiedriskas vietas. Pastaiga pa mežu vai pa Latvijas dabas taku, kā arī ugunskurs pie mājas dāvās jums daudzus pozitīvus brīžus un uzlādēs jūs ar lielisku noskaņojumu Ziemassvētku svinēšanai. Neaizmirstiet arī par labdarību: ziedojiet nelielu summu.

Kontaktinformācija

Mazā Krasta iela 83, Rīga +371 25 42 99 42