Atkārtota kreditēšana – viena no jūsu labklājības uzlabošanas metodēm

2020. gada 25. jūlijs

Salīdzini un izvēlies kredītu

Visi kredītu piedāvājumi vienuviet

Norādiet nepieciešamo summu (EUR):

Aizpildot anketu, Jūs neuzņematies nekādas saistības.

Sajūta, ka jums nav finansiālas problēmas, nevar neiepriecināt. Kā tiek noteikts šis parametrs? Ļoti vienkārši: ja pēc visu nodokļu un obligāto maksājumu nomaksas jums maciņā paliek pietiekami liela naudas summa, tas nozīmē, ka jūs neizjūtat finanšu grūtības. Nonākt pie šāda stabilitātes stāvokļa ir samērā vienkārši – ekonomējiet tur, kur ir iespēja ietaupīt savu budžetu. Par vienu no šādām līdzekļu saglabāšanas metodēm ir kļuvusi kredītu apvienošana un refinansēšana. Ar daudzām līdzīgām iezīmēm šiem piedāvājumiem ir arī būtiskas atšķirības. Bet jebkurā gadījumā gan refinansēšana, gan kredītu apvienošana palīdz ne tikai ekonomēt, bet arī uzlabo jūsu finansiālo stāvokli pat tajos gadījumos, kad jūs neizjūtat finansiālas grūtības.

Kas ir aizdevumu refinansēšana vai kredītu apvienošana?

Finanšu jomā jūs nevarēsiet atrast divas pilnīgi identiskas dažādu kreditoru programmas ar 100% vienādiem kreditēšanas nosacījumiem. Katrs kreditors piedāvā vairākus aizdevumu veidus, un katrai programmai būs savi unikāli finansēšanas nosacījumi. Ja esat ievērojis, ka konkrētais kreditors piedāvā kreditēšanas programmu, kas ir daudz izdevīgāka par jūsu esošo, tad kāpēc gan jums neizmantot šādu izdevīgu aizdevumu kredītu apvienošanas vai refinansēšanas veidā? Citiem vārdiem sakot, šīs procedūras dod iespēju atmaksāt esošos aizdevumus vai vairākus aizdevumus, bet jau ar cita kreditora (daudz izdevīgākiem) nosacījumiem. Šādu piedāvājumu izmantošana ne tikai ekonomē jūsu naudu, bet arī dāvā jums vairāk brīva laika, stabilitāti un dvēseles mieru.

Kādos gadījumos refinansēšanu vai kredītu apvienošanu var uzskatīt par lietderīgu?


Visizplatītāko situāciju var vērot uz ilgtermiņa aizdevumu fona: jūsu kredīta noformēšanas brīdī finansēšanas nosacījumi bija izdevīgi, bet ar laiku parādījās daudz interesantākas programmas ar samazinātu procentu likmi u.t.t. Šajā gadījumā labums no refinansēšanas vai kredītu apvienošanas ir acīmredzams – jūs turpināsiet atmaksāt aizdevumu (aizdevumus), veicot samazinātus ikmēneša maksājumus.

Kādos vēl gadījumos refinansēšana – attaisnots solis:


1. Kreditors ir palielinājis sākotnējo procentu likmi.

2. Kreditors vienpusējā kārtībā ir mainījis jau noformētā aizdevuma nosacījumus par labu sev.

3. Jūs esat vērsies pie kreditora ar lūgumu mainīt aizdevuma atmaksas periodu, bet tas ir atbildējis ar atteikumu.

4. Esat vērsies pie kreditora ar lūgumu samazināt procentu likmi uz patreizējā brīdī aktuālāku, bet kreditors ir ignorējis jūsu lūgumu.

5. Esat gribējis mainīt aizdevuma summu, bet kreditors nav apstiprinājis jūsu vēlmi.

6. Lai veiktu izmaiņas kredītlīgumā, kreditors grib piemērot pārāk augstu komisijas maksu, kuru jūs nevēlaties apmaksāt.

Kredītu apvienošana no refinansēšanas atšķiras ar to, ka jums jau ir vairāki neatmaksāti aizdevumi, kas izmaksā dārgi un to atmaksa nav ērta. Šajā gadījumā kredītu apvienošana palīdzēs ne tikai atmaksāt visus esošos aizdevumus vienā ikmēneša maksājumā, bet arī ieekonomēt uz to atmaksu, pateicoties samazinātai procentu likmei vai palielinātam atmaksas periodam.

Gūt labumu no refinansēšanas var 2 pilnīgi pretējos gadījumos:

• Aizdevuma atmaksa jums ir kļuvusi pārāk apgrūtinoša un jūs gribat samazināt maksājumus, palielinot aizdevuma atmaksas periodu.

• Jūs gribat pēc iespējas ātrāk atmaksāt kredītu, tāpēc jums ir jāsamazina atmaksas periods. Vai kredītu refinansēšana un apvienošana vienmēr ir izdevīga? Ar šo jautājumu ir jātiek skaidrībā vēl pirms jaunā kredītlīguma parakstīšanas, jo dažos gadījumos jūs riskējat pārmaksāt. Ko darīt, lai izvairītos no palielinātiem aizdevuma (aizdevumu) atmaksas izdevumiem:

• Vēlreiz pārskatiet noformētā aizdevuma nosacījumus, pievēršot uzmanību soda naudai par kredīta pirmstermiņa atmaksu. Jaunais kreditors ar refinansēšanas palīdzību pats nomaksās jūsu parādus agrākajiem kreditoriem, bet ja pēdējiem ir paredzēts sods par pirmstermiņa atmaksu, tas palielinās jaunā aizdevuma summu.

• Nosakiet kredītu apvienošanas vai pārkreditācijas cenu, jo nereti maksa par jūsu dokumentu izskatīšanu un sagatavošanu var sasniegt vairākus simtus eiro. Ja atmaksas periods jau noformētajiem aizdevumiem iet uz beigām, tad komisijas maksa par jaunā aizdevuma saņemšanu var “noēst” visu izdevīgumu. Jūs tikai pazaudēsiet laiku dokumentu pārformēšanai.

• Salīdziniet noformētā aizdevuma kopējo cenu ar to, kuru jūs gribat paņemt refinansēšanai vai kredītu apvienošanai. Ja jaunā aizdevuma pilna cena būs zemāka par esošo parādu atmaksu pilnā apmērā, tad atkārtotu kreditēšanu var uzskatīt par pamatotu.

Kredītu apvienošanas un refinansēšanas priekšrocības

Bez finansiālā izdevīguma abiem piedāvājumiem ir savas priekšrocības, kas balstītas uz daudz pievilcīgākiem finansēšanas nosacījumiem. Noformējot atkārtotu kreditēšanu, jūs varēsiet:

1. Samazināt procentu likmi.

2. Palielināt vai samazināt aizdevuma atmaksas periodu.

3. Palielināt vai samazināt kredīta summu.

4. Atmaksāt visus aizdevumus, veicot tikai vienu ikmēneša maksājumu.

5. Saņemt lielāku finansējuma summu, saglabājot iepriekšējo ikmēneša maksājuma apmēru.

Populāri atkārtotas kreditēšanas piedāvājumi Latvijā

Refinansēšanu vai kredītu apvienošanu piedāvā katrs Latvijas finanšu jomas pārstāvis. Bankas, privātie kreditori, mikrofinanšu organizācijas – katrā no tām iespējams noformēt kredītu apvienošanu uzreiz vairākiem aizdevumiem. Pieļaujamais kredītu skaits tūlītējai atmaksai tiek noteikts atkarībā no kredītprogrammas nosacījumiem. Bet apvienot vairākus kredītus vienā iespējams pat tad, kad šiem aizdevumiem ir dažādi parametri. Piemēram, vienā apvienotajā kredītā jūs varēsiet atmaksāt:

1. Patēriņa kredītus.

2. Auto līzingu.

3. Hipotēku.

4. Bankas karšu kredītlimitus.

5. Auto kredītu u.t.t.

Pārbaudīt konkrēta atkārtota kredīta izdevīgumu iespējams, ienākot bankas interneta lapā un izmantojot kredītu kalkulatoru. Daudzi no kreditoriem ļauj apvienot pat līdz 15 aizdevumiem un nepieciešamības gadījumā saņemt papildus finansējumu esošajām vajadzībām.

Kontaktinformācija

Mazā Krasta iela 83, Rīga +371 25 42 99 42