Pāraprīkošana jeb jauni horizonti jūsu biznesam

2020. gada 15. decembris

Salīdzini un izvēlies kredītu

Visi kredītu piedāvājumi vienuviet

Norādiet nepieciešamo summu (EUR):

Aizpildot anketu, Jūs neuzņematies nekādas saistības.

Daudzas veiksmīgas kompānijas ir sākušas savu biznesu tieši ar kredīta noformēšanu, jo tām, tāpat kā jums, nav bijuši līdzekļi pat paša nepieciešamākā iegādei. Bet biznesa plānošana un efektīva līdzekļu sadalīšana ir palīdzējusi uzņēmējiem – iesācējiem kļūt par veiksmīgiem biznesmeņiem, un tas viss, pateicoties investoru finansējumam. Ja jūs jau iesākumā varēsiet ieņemt labākās pozīcijas biznesa startā, tad liela daļa panākumu jums ir nodrošināta. Diemžēl pilnvērtīgu finansējumu biznesa sākuma etapā var atļauties vien daži!

Kredīti biznesam ir aktuāli arī jau pastāvošām kompānijām. Tirgus konkurences apstākļos, lai gūtu panākumus un popularitāti, jums ir nepieciešams pastāvīgi pilnveidot ražošanas aprīkojumu, transportu, uzturēt biroja un ražošanas telpas labā stāvoklī. Pretējā gadījumā jūsu preču vai pakalpojuma cena zaudēs savu konkurētspēju.

Ražošanas paplašināšana un pietiekama apgrozāmo līdzekļu papildināšana – tie ir tikai daži aspekti, kas nepieciešami apskaužamai biznesa efektivitātei. Bet, lai sasniegtu šos mērķus, ar savu finansējumu var nepietikt.

Kādi mēdz būt kredīti biznesam?

Finansēšanas metodes tiek iedalītas vairākās kategorijās atkarībā no tā, kādi mērķi ir īpašniekam:

Start up kredīts – nodrošina pilnvērtīgu biznesa uzsākšanu, jūsu produkcijas vai pakalpojumu iziešanu tirgū. Tiek piešķirts fiziskai personai, ja tai ir labi pārdomāts biznesa plāns. Aizdevums tiek izsniegts bez ķīlas, bet tikai pēc tam, kad kredītu eksperti akceptēs iesniegto biznesa plānu.

Kredīts uzņēmumiem aprīkojuma iegādei, pāraprīkošanai, apgrozāmo fondu papildināšanai, nekustamā īpašuma iegādei – prasa rūpīgu grāmatvedības pārskatu analīzi. Pieteikuma un dokumentu izskatīšana var ilgt vairākas nedēļas. Apstiprinoša lēmuma gadījumā jums tiks izsniegta liela naudas summa. Bieži šādiem aizdevumiem ir nepieciešama ķīla nekustamā īpašuma veidā.

Kredīti fiziskām personām pret nekustamā īpašuma ķīlu. Šo metodi īpaši bieži izmanto biznesa īpašnieki, ja ir 100% pārliecināti, ka investēšana atmaksāsies, jo šāds kredīts ir: ātrs, samērā liels, neuzliek par pienākumu atskaitīties par izdevumiem un uzrādīt kompānijas dokumentāciju.

Kredīti uzņēmumiem pret komerciālā nekustamā īpašuma, aprīkojuma vai transporta ķīlu.

Kredīti uzņēmumiem nevar tikt izsniegti bez maksas, jo arī bankai nepieciešams nopelnīt, bet procentu likme divām dažādām juridiskajām personām, kas izmanto vienu un to pašu kredītprogrammu, būs atšķirīga. Procentu likmes apmērs, tāpat kā kredīta summa, ir atkarīga no šādiem faktoriem:

1. maksātspējas līmenis,

2. kredītvēsture,

3. nodokļu vai komunālo maksājumu parādu esamība/neesamība,

4. preču apgrozījuma vai pakalpojumu piegādes apmēri,

5. piedāvātā biznesa plāna racionalitāte.

Kredīta noformēšana biznesa plāna izstrādei un attīstībai var notikt tikai tajā gadījumā, ja pieteicējs ir šīs kompānijas īpašnieks vai līdzīpašnieks. Ja jums uz rokām nebūs dokumentu, kas varēs apliecināt jūsu piederību uzņēmumam, tad banka atteiks aizdevumu.

Vai vienmēr kredīti biznesam pieprasa ķīlu?

Lielākā daļa biznesa kredītu tiek noformēti tikai ar ķīlu (pret nekustamo īpašumu, aprīkojumu vai automašīnu). Dažreiz bankas atļauj noformēt kredītu jauna aprīkojuma iegādei ar nosacījumu, ka ķīla būs pats iegādājamais aprīkojums. Ja uzņēmums ar banku sadarbojas jau sen, juridiskās personas konti tiek apkalpoti šajā finanšu organizācijā un jūs esat parādījis sevi no labās puses, tad droši varat cerēt uz kredītu bez ķīlas. Vēl viens kredīta bez ķīlas saņemšanas nosacījums ir lieliska maksātspēja un neliels vēlamā kredīta apmērs.

Ķīla var būt arī lielākas kompānijas ar labu reputāciju galvojums par jums vai jūsu biznesu. Bet praksē galvotāju palīdzību izmanto ārkārtīgi reti.

Kam var atteikt kredītu biznesam?

Izskatot jūsu pieteikumu, kreditors pievērsīs uzmanību ne tikai jūsu biznesa plānam, bet arī aizņēmēja atbildības līmenim. Slikta kredītvēsture var kļūt par iemeslu kredīta atteikumam. Lai 100% zinātu savas iespējas, jūs varat patstāvīgi pieprasīt savu kredītvēsturi Kredītinformācijas birojā. Ja jums ir bijuši kavēti kredītu maksājumi, bet tie ir bijuši pamatotu iemeslu dēļ vai arī kredīts tomēr ir dzēsts, bet agrākais kreditors nav izdarījis attiecīgu atzīmi jūsu dosjē – ir laiks ieviest skaidrību un izlabot kļūdas. Lai to izdarītu, jums nāksies vērsties pie agrākā kreditora, lai tas pievienotu vajadzīgo informāciju. Tomēr, ja banka redz daudz globālākus kredīta neatmaksāšanas apmērus, līdz pat parādu piedzinēju iesaistīšanai, tad situāciju ir grūti labot – vairākumā gadījumu šādi pieteicēji saņem atteikumu.

Aptuvenie biznesa kredīta pret ķīlu noformēšanas nosacījumi:

1. Aizdevuma apmērs – līdz 500 tūkstošiem eiro.

2. Ilgs atmaksas periods – līdz 20 gadiem.

3. Procentu likme, kas tiek pielāgota jūsu situācijai.

4. Pieteikuma noformēšana internetā.

5. Kredīta summas saņemšana kredītlīguma parakstīšanas dienā.

6. Kredīta noformēšanas izdevumi var ietilpst kredīta pamatsummā un tikt atmaksāti ikmēneša maksājumā.

Kontaktinformācija

Mazā Krasta iela 83, Rīga +371 25 42 99 42