Finansiāli izglītota cilvēka labākās prasmes

2021. gada 22. aprīlis

Salīdzini un izvēlies kredītu

Visi kredītu piedāvājumi vienuviet

Norādiet nepieciešamo summu (EUR):

Aizpildot anketu, Jūs neuzņematies nekādas saistības.

Visbiežāk mums trūkst naudas dzīves komforta paaugstināšanai, precīzāk sakot, tās labiekārtošanai. Šajās situācijās nav vienas standarta atbildes: mums jebkurā gadījumā ir grūti izdarīt izvēli! Tomēr, ja katru situāciju izskata, ņemot vērā tās mērogu, mēs varam pieturēties pie noteiktām likumsakarībām.

Maziem tēriņiem var arī sakrāt?

Piemēram, lai būtu kur novietot jūsu nepārtraukti pieaugošo jauno garderobi, jūs gribat iegādāties kumodi, kas maksā 500 eiro. Kā rīkoties? Novērtējiet savus ienākumus: ja varat sakrāt šo naudas summu 2-3 mēnešu laikā, tad labāk tā arī dariet. Šajā laikā kardinālas izmaiņas jūsu dzīvē nenotiks, kumode nepaliks dārgāka, toties jūs brīvi norēķināsieties ar savu naudu. Toties nākamajā mēnesī jūsu rīcībā būs visa jūsu alga.

Ja rūpējaties par nākotni un katru mēnesi atliekat naudu dzīvības apdrošināšanai, dažu mēnešu “ekonomija” neieviesīs radikālas izmaiņas jūsu ierastajā “taupīgajā” dzīvesveidā.

Kādus vēl risinājumus var izmantot šajā gadījumā? Lieliski piemērots būs mobilais pielikums, kas ļaus noteikt vairākus mērķus un maksājumu grafikus naudas uzkrāšanai. Aizņemtā nauda glabāsies atsevišķā kontā, tāpēc jūs nevarēsiet to spontāni iztērēt.

Jebkura patēriņa kredīta noformēšana pat par nelielu summu uzliks jums finansiālās saistības uz vairākiem mēnešiem, kā arī liks jums pārmaksāt konkrētu naudas summu gada procentu likmes veidā.

Vidēja apmēra tēriņi: viedokļi dalās

Sarežģīsim uzdevumu. Jūs gribat nopirkt lietotu automašīnu, kuras cena ir 5000 eiro. Ko labāk darīt? Atkarībā no jūsu ienākumiem! Ja tie nepārsniedz 1500 eiro, tad naudas uzkrāšanu labāk atlikt, jo, lai sakrātu tik lielu naudas summu, jums būs nepieciešams ne viens vien gads. Krājot naudu, jums būs ilgi jāievēro stingra ekonomija it visā.

Šādās situācijās visprātīgākais ir noformēt patēriņa kredītu ar tādu atmaksas termiņu, lai jūs varētu bez problēmām atmaksāt ikmēneša maksājumu, kā arī citus ierastos tēriņus. Noformējot kredītu, jūs uzreiz izjutīsiet vienu būtisku plusu: pēc naudas saņemšanas jūs kļūsiet par kārotās automašīnas īpašnieku Tas nozīmē, ka jūsu dzīves komforts paaugstināsies ar pirmo dienu, bet kredīta atmaksa šķitīs 100% attaisnota.

Maksājot kredītu, jūs vienmēr varēsiet paātrināt parāda atgriešanas procesu, tādējādi ekonomējot uz procentu likmi.

Nav nekā neiespējama! Ja auto iegāde jums ir perspektīva nākotnē, tad, katru mēnesi atliekot 100 eiro, pēc 4 gadiem jums būs uzkrāta nepieciešamā naudas summa. Nebaidieties sākt krāt – rezultāts jūs patīkami pārsteigs!

Lieli mērķi neiztiks bez kredītiem

Nav vērts pat apspriest tādus lielus mērķus, kā piemēram, dzīvokļa iegāde par 50 000 eiro. Neviens finanšu eksperts neieteiks jums uzkrāt šādu summu, ja jūsu ikmēneša ienākumi ir vairākus desmitus reižu mazāki par dzīvokļa cenu. Tāpēc labākais variants dzīvokļa iegādei - kredīts.

Ilgs atmaksas periods ļaus pārāk neapgrūtināt budžetu ar ikmēneša maksājumiem, bet, noformējot aizdevumu, atcerieties, ka atmaksa nedrīkst pārsniegt 40% no jūsu ienākumiem. Tikai šajā gadījumā jums būs vislielākās izredzes veiksmīgi atmaksāt kredītu. Tomēr arī šādam kredītam jums būs nepieciešami uzkrājumi: kredīts pret dzīvokļa ķīlu prasīs veikt pirmo iemaksu 10-15% apmērā no pirkuma cenas. Ja banka liks jums samaksāt 15% (7500 eiro), tad nāksies šo summu savākt. Katru mēnesi atliekot 210 eiro, pēc 3 gadiem jums būs nepieciešamā naudas summa. Pirmā iemaksa palielina arī jūsu izredzes saņemt pieteikuma apstiprinājumu bankā.

Pēc iespējas ātrāk ir jāmācās katru mēnesi atlikt noteikto naudas summu. Ja šodien jums nav konkrētu mērķu, iespējams, rītdien jums var gadīties neparedzēta situācija, un tieši šī nauda palīdzēs risināt radušās problēmas. Un nav svarīgi par kādiem tēriņiem iet runa!

Kontaktinformācija

Mazā Krasta iela 83, Rīga +371 25 42 99 42