5 noteikumi drošiem pirkumiem internetā

2020. gada 20. jūnijs

Salīdzini un izvēlies kredītu

Visi kredītu piedāvājumi vienuviet

Norādiet nepieciešamo summu (EUR):

Aizpildot anketu, Jūs neuzņematies nekādas saistības.

Lai jūsu šopings internetā būtu 100% drošs, jāievēro dažas vienkāršas rekomendācijas.

1. Analīze un izpēte. Pirms pasūtīt preci vai pakalpojumu konkrētā interneta resursā veiciet nelielu šī pārdevēja (tīmekļa vietnes) monitoringu: kādas atsauksmes to raksturo un par ko tieši žēlojas jau esošie klienti. Ja atradīsiet atsauksmēs informāciju par krāpšanu vai pat tikai dažas negatīvas atsauksmes – pārejiet pie nākamo piedāvājumu izskatīšanas, ko piedāvā citi pārdevēji. Kad runa iet par pirkumiem internetā, pievērsiet uzmanību naudas atgriešanas noteikumiem, ja prece jums kādu iemeslu dēļ nebūs piemērota.

2. Tīmekļa vietnes drošība. Izvēloties interneta resursu, ņemiet vērā pazīmes, kādā tas parādās meklēšanas sistēmā: zaļa krāsa adreses rindiņā norāda uz tīmekļa vietnes drošību; pirms resursa adreses ir jābūt “https” un piekaramās atslēgas zīmei, tās neesamība liecina par neaizsargātu tīmekļa vietni.

3. Izmanto patērētāja tiesības. Pat iepērkoties internetā, jums ir tiesības atgriezt preci 14 dienu laikā. Lai izvairītos no liekām nepatikšanām, vēl pirms darījuma veikšanas noskaidrojiet piegādes, apmaksas nosacījumus un iespēju atgriezt preci pārdevējam – saņemt atpakaļ savu naudu.

4. Nesniedziet vairāk personas datu kā nepieciešams. Ja interneta veikals bez bankas kartes numura, tās derīguma termiņa un CVV koda pieprasa no jums citu personīgu informāciju – ir vērts aizdomāties. PIN koda jeb jūsu personas koda sniegšana ir kategoriski aizliegta.

5. Reāli novērtējiet piedāvājumu! Neuzticieties pārdevējiem, kas piedāvā preci vai pakalpojumu par pārāk pievilcīgu (samazinātu) cenu – tā ir viena no krāpnieku viltībām. Izturieties skeptiskāk pret šādiem sludinājumiem.

Ceram, ka šie padomi pasargās jūsu finansiālo stāvokli un iepirkšanās internetā nesīs jums tikai prieku!

Kontaktinformācija

Mazā Krasta iela 83, Rīga +371 25 42 99 42