Kā ātri un bez izdevumiem izveidot rezerves finanšu spilvenu?

2020. gada 6. augusts

Salīdzini un izvēlies kredītu

Visi kredītu piedāvājumi vienuviet

Norādiet nepieciešamo summu (EUR):

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Kredītlīnijas izmantošanas princips atgādina kredītlimitu uz bankas kartes vai overdraftu. Šos produkts no citiem finanšu piedāvājumiem atšķiras ar elastīgu atmaksu un vienmērīgu izmantošanu. Mēs nolēmām sīkāk apskatīt kredītlīnijas izmantošanas nianses un atmaksas nosacījumus.

Kas ir jāzina ikvienam, kas grib izmantot kredītlīniju?


1. Kredītlīniju var izmantot pēc nepieciešamības.

2. Procentu likme tiek aprēķināta tikai par izmantoto kredītlīnijas naudas summu.

3. Jūs vispār varat neizmantot kredītlīniju, šajā gadījumā jums nav jāveic nekādas iemaksas vai komisijas maksa.

4. Naudas summu no kredītlīnijas jūs varat noņemt pilnībā vai daļēji.

5. Kredītlīniju iespējams izmantot arī uz nomaksu.

Kā izskatās kredītlīnijas naudas izmantošanas mehānisms?

Vispirms jums ir jāvēršas pie izvēlētā kreditora, kurš novērtēs jūsu maksātspēju un, pamatojoties uz to, noteiks jūsu kredītlimitu. Piemēram, jūsu kredītlimits būs 2000 eiro. Brīdī, kad jums steidzami būs nepieciešams papildus finansējums, jūs no kredītlīnijas pārskaitīsiet nepieciešamo naudas summu uz savu bankas kontu un izmantosiet līdzekļus (pārskaitīt iespējams ne tikai visu kredītlimita apmēru, bet tikai jums nepieciešamo naudas summu, lai nepārmaksātu procentu likmi).

Kredītlīnijas ikmēneša maksājums tiks aprēķināts brīdī, kad pārskaitīsiet nepieciešamo naudas summu uz savu bankas kontu. Aizdevums būs jāatmaksā dažu mēnešu laikā (katrs kreditors atmaksas periodu nosaka individuāli). Kredītlīnijas atmaksa tiek veikta katru mēnesi minimālos maksājumos. Ja gribat atmaksāt aizdevumu pirms termiņa, jums nāksies iemaksāt papildus naudas summu vai veikt apmaksu biežāk nekā atmaksas grafikā noteiktajos datumos.

Parasti kreditors atļauj aizņēmējam pašam izveidot ērtu atmaksas grafiku, atmaksas datumu pietuvinot aizņēmēja pamata ienākumu saņemšanas datumam.

Vai kredītlīniju iespējams saņemt online?

Jā, tāpat kā lielāko daļu aizdevumu, kurus tagad iespējams noformēt internetā, kredītlīnija ir pieejama noformēšanai online režīmā.

Kredītlīniju iespējams saņemt ne tikai ar interneta palīdzību, bet pat, nosūtot SMS ziņu no telefona uz speciālu kreditora online servisu. Noformēšanas procedūra, sākot ar pieteikuma aizpildīšanu, beidzot ar naudas saņemšanu jūsu kontā, var notikt pilnībā attālināti. Jūsu personīgajā kontā kreditora servisā jūs varēsiet aplūkot visu par kredītlīniju nepieciešamo informāciju: kāda naudas summa tika izmantota, kāds ir pieejamais atlikums un minimālā maksājuma apmērs.

Izmantojot kredītlīniju online, jūs vienmēr būsiet informēts un saņemsiet interesantus piedāvājumus par jūsu kreditora jaunākajiem produktiem.

Kredītlīnijas priekšrocības

• Aizņēmējs viegli kontrolē kredītu, jūs vienmēr varēsiet redzēt, kā un kad tika izlietota pieejamā nauda, cik daudz kredītlimita naudas vēl ir palicis kontā.

• Izlietoto naudas summu iespējams atmaksāt vienā vai vairākos maksājumos. Kā tieši jūs atmaksāsiet noformēto kredītu, to jūs nosakāt pats individuāli.

• Kredītlīnijas atmaksa – tas ir samērā elastīgs process. Jūs veicat minimālo maksājumu 1 reizi mēnesī vai vairākas reizes mēnesī, vai atmaksājat visu aizdevumu vienā pietiekami lielā maksājumā.

• Procentu likme atšķiras tikai par izmantoto naudas summu un par faktisko kredīta atmaksas periodu.

• Kredītlīniju vienā un tai pašā laika periodā var izmantot vairākas reizes, ja to atļauj aizdevuma kredītlimits.

• Līdzekļu izmaksa visbiežāk tiek veikta bez papildus maksājumiem, tāpat kā ikmēneša maksājumi kredītlīnijas atmaksai.

• Jūs varat neizmantot kredītlīniju, bet paglabāt to kā rezerves drošības spilvenu neparedzētiem gadījumiem (ja jums steidzami nepieciešama nauda).

• Pēc katras kredīta atmaksas kredītlimita summa mainīsies: ievērojot grafiku, tā ar katru reizi palielināsies.

Kādus lojalitātes nosacījumus paredz kredītlīnija?

Iespējams, viens kreditors nepiedāvās visus zemāk minētos nosacījumus, bet kādu no tiem jūs noteikti atradīsiet izvēlētajā programmā.

Un tā, kādi mēdz būt atvieglojumi kredītlīnijas atmaksai:

1. Atlaižu periods – atgādina tādu pašu atlaižu periodu, kāds ir kredītkartei. Šajā laika periodā jūs varat izmantot aizdoto naudas summu bez procentiem. Komisija par naudas izmantošanu tiks aprēķināta tikai tai summai, kuru jūs nevarēsiet atgriezt atlaižu perioda laikā.

2. Pieteikuma izskatīšana tiek veikta bez papildus maksas.

3. Naudas izsniegšana notiek bez papildus maksas.

4. Konta apkalpošana ir bez papildus maksas.

5. Tiem aizņēmējiem, kuri pie konkrēta kreditora ir vērsušies pirmo reizi, visa atmaksas perioda laikā netiek aprēķina procentu likme.

Kontaktinformācija

Mazā Krasta iela 83, Rīga +371 25 42 99 42