Norēķināties Maxima veikalā tagad iespējams, neuzrādot preces kasē

2021. gada 22. janvāris

Salīdzini un izvēlies kredītu

Visi kredītu piedāvājumi vienuviet

Norādiet nepieciešamo summu (EUR):

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Scan&go – jaunākais pakalpojums Baltijā, kuru piedāvā Maxima Latvija, un īsts izrāviens apkalpošanas jomā. Scan&go – vēl viens solis cīņā ar koronavīrusu. Tulkojumā pakalpojums nozīmē “skenē pats”. Bet realitātē tas izskatās šādi: Maxima klients savā viedtālrunī uzstāda speciālu Maxima pielikumu “Skenē pats” un veikala apmeklējuma laikā uzreiz saliek visus pirkumus maisiņā (pēc tam, kad katrs pirkums ir noskenēts). Apmaksa tiek veikta speciālā zonā, kur nav nepieciešams izkrāmēt visus pirkumus.

Skenē pats – revolucionāri ērta, ātra un droša metode kā iepirkties, kas paredz konkrēta pielikuma un speciāli izveidotas apmaksas zonas izmantošanu. Šobrīd Baltijā ir tikai viens Maxima XXX veikals (t/c Akropole), kurā iespējams iepirkties šādā veidā. Šīs sistēmas ieviešanas cena bija 150 tūkstoši eiro.


Veikalu tīklu vadītājs Viktors Troicins šī jaunuma ieviešanu pamato ar to, ka pandēmijas un lokdaunu ietekmē mēs esam guvuši milzīgu izrāvienu digitālajā attīstībā. Bez visa tā, kas jau bija radīts ar mākslīgā intelekta palīdzību, šogad ieviesti pietiekami daudzi risinājumi, kas ļāva digitālā formālā piepildīt veikalu plauktus, izveidot pašapkalpošanās kases un elektroniskās cenas, izstrādāt maksājumu pielikumus un ģeometriskā progresijā veiksmīgi realizēt jaunus risinājumus. Visas ieguldītās pūles, pēc tīkla vadītāja vārdiem, ir uzlabojušas pircēju viedokli par Maxima un vēlreiz pierādījušas veikala rūpes par saviem klientiem un darbiniekiem.

Scan&go pielikums – tas ir:

• Ātrums un komforts pircējiem.


• Bezkontakta apkalpošana (drošība klientiem un darbiniekiem).

• Speciāli izveidota atsevišķa norēķinu zona.


Pats pielikums ietver virkni vajadzīgu un vērtīgu opciju. Samērā augsto inovāciju un komforta līmeni apliecina ātri pieaugošais lietotāju skaits. Kopš pielikuma parādīšanās brīža (pirms 6 mēnešiem) Scan&go lejupielādējuši un uzstādījuši vairāk kā 70 tūkstoši Maxima klientu.


Šobrīd šis pielikums darbojas tikai vienā veikalā, bet pavisam drīz vadība ieplānojusi aprīkot ar “Skenē pats” sistēmām arī citus tirdzniecības punktus. Ieviest jauno izstrādi uzreiz visos veikalos nebija iespējams, jo tūkst elastīgu normatīvo aktu: Scan&go pieprasa pārskatīt kases administrēšanu. Šobrīd tirdzniecības tīkla vadība ir uzsākusi sarunas ar Valsts ieņēmumu dienestu un plāno panākt to, lai karantīnas pasākumu laikā tiktu veikti zināmi labojumi. Ja valsts varas institūcijas atbalsīs ieceri, tad liela daļa pirkumu Baltijā tiks veikti daudz drošākā līmenī.

Kādas darbības Scan&go pielikumā viedtālruņiem ir paredzētas, lai iepirktos ātri, ērti un droši:


• Atveram Maxima pielikumu telefonā, izvēlamies sadaļu Scan&go (Skenē pats).

• Ja pirkumiem nepieciešams iegādāties maisiņu – izvēlamies iepatikušos maisiņu un ar telefonu nolasām tā svītru kodu.

• Sākam iepirkties – ejam pa veikalu, ņemam no plauktiem nepieciešamo preci, skenējam svītru kodu ar telefonu un ieliekam maisiņā.

• Pirkumi ir izdarīti, visas preces noskenētas – dodamies uz speciālo norēķinu zonu.

• Norēķinu zonā skenējam QR kodu, izvēlamies sev ērtu apmaksas metodi un maksājam. Kā iespējams samaksāt par pirkumiem: ar pielikumu “Skenē pats”, ar bankas karti, ar dāvanu karti. Līdz 99% no pirkuma summas jūs varēsiet apmaksāt ar uzkrātajiem Maxima bonusa punktiem.


Maxima pielikumu iespējams uzstādīt jebkurā viedtālrunī ar iOS, Android vai Huawei operētājsistēmu. Ja esat ienācis Maxima veikalā, bet pielikumā neatveras sadaļa “Skenē pats”, tad, visdrīzākais, jums ir steidzami jāatjauno ierīce.

Bez augstākminētās funkcijas pielikumā ar nosaukumu “Skenē pats” lietotāji var izmantot šādas funkcijas:

1. Kontrolēt sava pirkuma “groza” cenu.

2. Pārbaudīt preces cenu.

3. Iepazīties ar spēkā esošajiem akcijas piedāvājumiem.

4. Meklēt tuvāko Maxima veikalu.

5. Izmantot virtuālo Paldies karti un izbaudīt citas priekšrocības. Lai detalizēti iepazīstinātu savus klientus ar jauno pakalpojumu un pielikumu, veikala vadība apmaksas zonu ir nodrošinājusi ar speciālu darbinieku – konsultantu.

Kontaktinformācija

Mazā Krasta iela 83, Rīga +371 25 42 99 42