Kad ir vērts ņemt patēriņa kredītu?

2019. gada 6. decembris

Salīdzini un izvēlies kredītu

Visi kredītu piedāvājumi vienuviet

Norādiet nepieciešamo summu (EUR):

Aizpildot anketu, Jūs neuzņematies nekādas saistības.

Vajadzīga nauda dzīvokļa remontam vai autostāvvietas iegādei līdzās mājai? Pievērsiet uzmanību kredītam dzīvokļa remontam. Tas ir patēriņa kredīts ar zemu procentu likmi. Šāda aizņēmuma atmaksa var ilgt līdz 10 gadiem ar nelieliem ikmēneša maksājumiem.

Kad ir vērts ņemt patēriņa kredītu?

Vispirms ir jānošķir divi jēdzieni: hipotekārais kredīts un patēriņa kredīts.

Hipotekārais – tas visbiežāk ir bankas kredīts. Tas tiek izsniegts mājokļa iegādei lielām summām. Šai sakarā runa var būt arī par mājokļa kredītu jaunām ģimenēm. Tas var būt arī kredīts zemes iegādei, ja zemes cena ir augsta, kā arī kredīts mājas būvniecībai. Hipotekārā kredīta procentu likme ir vidēji 2% gadā.

Patēriņa kredīts 15000 EUR vai mazāk – tā ir summa, kas nereti noderēs dzīvokļa remontam, piemēram, būvmateriālu, mēbeļu, sadzīves tehnikas iegādei. To var iztērēt virtuves, viesistabas, vannas istabas labiekārtošanai vai balkona iestiklošanai. Šo summu var izmantot neliela nekustamā īpašuma iegādei, piemēram, autostāvvietai pie mājas. Šāda kredīta procentu likme ir augstāka nekā hipotekārajam kredītam, bet zemāka kā parastajam patēriņa kredītam.

Kopumā nekustamo īpašumu biežāk iegādājas ar hipotekārā kredīta palīdzību. Ja plānojat remontu, bet šobrīd jums nav brīvu līdzekļu dzīvokļa labiekārtošanai, ir vērts padomāt par aizņēmuma iespēju. Patēriņa kredītu saņemt ir vieglāk nekā hipotekāro. Tomēr izrēķiniet, lai ikmēneša maksājums nekļūtu par pārmērīgu slodzi jūsu budžetam, jo procentu likme izrādījusies pārāk augsta.

Uzzināt vairāk: +371 25 42 99 42 info@ksplatforma.lv

Aizņēmuma saņemšanas nosacījumi mājokļa remontam

Iespēja saņemt kredītu ir tiem, kas atbilst vairākiem nosacījumiem:

• Cilvēks ir sasniedzis pilngadību;

• Uzrādījis personu apliecinošu dokumentu (pasi vai ID);

• Ir stabili ienākumi kredīta atmaksai (var apliecināt ienākumus vismaz 3 mēnešu periodā);

• Kredītsaistības (ikmēneša maksājumi) nepārsniedz 40% no jūsu ikmēneša ienākumiem.

Mājokļa remontam ķīla (nekustamais īpašums vai cita manta) visbiežāk nav nepieciešama, tomēr tas ir jāprecizē pie kredītiestādes pārstāvjiem. Dažos gadījumos ir izdevīgi noformēt kredīta apdrošināšanu.

Uzņēmumiem patēriņa kredītu neizsniedz, tāpēc, ja jūsu biznesam ir nepieciešams kredīts un izdevīga procentu likme, lai nopirktu darbgaldus vai nekustamo īpašumu, vērsieties šeit: +371 25 42 99 42 info@ksplatforma.lv

Izvēloties kompāniju patēriņa kredīta saņemšanai, noteikti detalizēti izpētiet piedāvājumu. Nav svarīgi, vai runa ir par specializētu kredītkompāniju vai lielas bankas pakalpojumiem, piemēram, par SEB bankas hipotekāro kredītu, atsauksmes dos priekšstatu par firmas darbu.

Pirms piekrist kredīta nosacījumiem, novērtējiet savas iespējas, vai spēsiet atmaksāt aizņēmumu norādītajā termiņā, un vai ikmēneša maksājums nav pārāk liels.

Kredīts dzīvokļa remontam: kredīta atgriešanas nosacījumi mājokļa labiekārtošanai

Noformējot kredītu mājokļa labiekārtošanai jebkurā pilsētā, vai tā būtu Rīga, Daugavpils vai Liepāja, jāņem vērā vairāki faktori:

• Kādam mērķim jūs plānojat ņemt kredītu? Vai nav iespējams iztikt bez aizņemtiem līdzekļiem? Vai pirksiet nekustamo īpašumu vai arī ņemsiet kredītu dzīvokļa remontam?

• Novērtējiet piedāvātos aizņēmuma nosacījumus – palīdzēs patēriņa kredīta kalkulators, kas atrodams daudzās tīmekļa vietnēs. Turklāt atcerieties, ka procentu likmei, ikmēneša maksājumam un citām iespējām šādā kalkulatorā ir informatīva nozīme, un tas nav finanšu piedāvājums;

• Precizējiet visas nianses bankā vai firmā, kas izsniedz kredītu – precizējiet savu personīgo procentu likmi, aizņēmuma atmaksas laiku.

• Ja nosacījumi jums ir piemēroti, noformējiet līgumu – tajā tiks noteikti kredīta nosacījumi: procentu likme, ikmēneša maksājums, aizņēmuma apdrošināšana.

Ievērojiet līguma nosacījumus, lai izvairītos no soda naudām par kavētiem ikmēneša maksājumiem.

Izmantot saņemto naudu iespējams, lai iegādātos nelielu nekustamo īpašumu vai iztērētu to materiālu iegādei un mājokļa (dzīvokļa) labiekārtošanai. Dažos gadījumos prātīgi ir iegādāties apdrošināšanu. Apdrošināšana var būt divējāda: paša dzīvokļa apdrošināšana pret nelaimes gadījumiem (ugunsgrēks, plūdi un citi), kā arī paša kredīta apdrošināšana. Otrajā gadījumā, pat ja jūs kāda iemesla dēļ nevarēsiet savlaicīgi veikt ikmēneša maksājumu, apdrošināšana neļaus parādīties soda sankcijām. Kredīta apdrošināšana nav dārga, tā jūs pasargās no stresa neparedzamās situācijās.

Kredīta atmaksa tiek veikta noteiktajā datumā. Ikmēneša maksājums tiks noteikts, vadoties pēc kredīta summas un procentu likmes.

Ja remontējat nekustamo īpašumu, rekomendējam izremontēt to tā, lai remonts turētos ilgāk, nekā nepieciešams saistību dzēšanai. Pretējā gadījumā būsiet sarūgtināts, ka apmetums jau nobiris no griestiem, bet kredīta summa vēl nav līdz galam atmaksāta. Iespēju robežās izvēlieties kvalitatīvus materiālus un pārbaudītus darbiniekus. Ja tomēr pērkat nekustamo īpašumu, pārliecinieties, ka izdevīgi ir ņemt tieši patēriņa kredītu, nevis hipotekāro. Pretējā gadījumā nekustamais īpašums var jums izmaksāt pārāk dārgi.

Kredīta saņemšanas nosacījumi ir identiski visiem, neatkarīgi no tā, kurā pilsētā jūs dzīvojat - Rīgā, Ventspilī, Valmierā. Lai noskaidrotu procentu likmes apmēru, kā arī jautājumus par ikmēneša maksājumu un aizņēmuma atmaksu uzdodiet šeit: +371 25 42 99 42 info@ksplatforma.lv

Kontaktinformācija

Mazā Krasta iela 83, Rīga +371 25 42 99 42