Jaunās paaudzes tīklu – 6G

2020. gada 20. februāris

Salīdzini un izvēlies kredītu

Visi kredītu piedāvājumi vienuviet

Norādiet nepieciešamo summu (EUR):

Aizpildot anketu, Jūs neuzņematies nekādas saistības.

Tam nav iespējams noticēt, bet PhonAndroid apliecina ekspertu viedokli par sestās paaudzes datu pārraides ātrumu. Pētnieki uzskata, ka 6G nodos informāciju tūkstošiem reižu ātrāk nekā 5G. Vienas sekundes laikā 6G spēs apstrādāt aptuveni 1 terabitu datu.

Jaunās datu pārraides paaudzes revolucionāro atklājumu izdarīja Sidnejas institūta doktors – Mahjars Širvanimogadams. Prognozējot šādu 6G ātrumu, zinātnieks izdarīja pieņēmumu, ka cilvēce stāv uz superjaunu tehnoloģisko atklājumu sliekšņa – tas būs īsts pavērsiens tehnoloģiju pasaulē. Svarīgākais aspekts šajā progresā būs cilvēka smadzeņu iespējamā integrācija ar tehniku.

Zinātnieks spēja noteikt arī reālus skaitļus nākotnes informācijas pārraides veidam 1 sekundes laikā – sākot no 8000 gigabaitiem līdz 1 terabitam. Salīdzinot ar esošā 5G ātrumu, tas ir 8000 reizes ātrāk. Nodemonstrējot iegūtos rādītājus parasta interneta lietotāja pasaulē, tas nozīmē, ka 1 sekundes laikā varēs lejupielādēt aptuveni 142 stundas augstas kvalitātes video. Tomēr, lai radītu jaunās paaudzes informācijas pārraidi, programmēšanas pasaulei nāksies pielikt ne mazums pūļu. Pirmais, uz ko norādīja Mahjars – ir pilnībā jānovērš materiālu uzkaršana datoru arhitektūrā. Tiklīdz šis jautājums tiks atrisināts, varēs pāriet pie 6G infrastruktūras izveides.

Runājot par mūsdienu 5G, tad 2020.gada sākumā tā infrastruktūrai vēl nav tādu apjomu, ka to varētu izmantot komerciāli. Janvāra beigās masu informācijas līdzekļos parādījās ziņa par to, ka Japāna ap 2030.gadu jau gatavojas palaist jaunās paaudzes tīklu – 6G. Spriežot pēc pārskata, Japāna gatavojas jaunas sabiedrības izveidei, par kuras bāzi kļūs superātra informācijas pārraide.

Visi kredītu piedāvājumi vienuviet

Kontaktinformācija

Mazā Krasta iela 83, Rīga +371 25 42 99 42